Masszázs fajták

masszőz A leggyakrabban alkalmazott masszázs fajták:

- Svédmasszázs (Bővebben)

- Talpmasszázs (Bővebben)

- Munkahelyi, irodai masszázs (Bővebben)


Az oldalon hirdető masszőzök esetenként más masszázs technikával is foglalkoznak. (Pl.: Thai, MAURI, frissítő stb..) Bővebb információkat a masszőzök adatlapján találhatnak.

Svédmasszázs

A svédmasszázs a masszázs egyik legelterjedtebb fajtája. Ez az alapja a gyógymasszázsnak és a sportmasszázsnak is, melyek a svédmasszázs fogásait használják.

A masszázs során a masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet, mellyel csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

masszőr

 

A svédmasszázs során előszőr simításokat végzünk a kezelt testtájékon, ez által megteremtjük a kontaktust a pácienssel és felmérjük a testtájék állapotát. A simítások nyugtató, relaxáló hatásúak, a bőrben vérbőséget, melegségérzetet keltenek, valamint az elhalt hámréteg leválását is elősegítik.
A svédmasszázs során alkalmazott dörzsölő fogások a bőrre, bőr alatti kötőszövetre, valamint az izmokra is hatással vannak. A mély dörzsölés a kötőszövetet fellazítja, oldja a kötőszöveti- és izomletapadásokat, valamint csökkenti a fájdalomérzetet. A fájdalmas izomcsomók kezelésében elengedhetetlenek a dörzsölő fogások. A simítással és dörzsöléssel előkészített izomzat alkalmas a gyúró fogások kivitelezésére.
A gyúrás a mélyebb kötőszöveti és izomrétegekre van jótékony hatással. A gyúrás során nő az izmok vérellátása, ezáltal fokozódik a salakanyagok távozása, a feszültség és a fájdalomérzet pedig csökken. A gyúrás helyes alkalmazásával a fokozott, illetve csökkent izomtónus az izmok egyensúlyi állapota irányába befolyásolható.

A masszázskezelés során alkalmazott vibrációs fogás a szövetekre általános nyugtató hatással van, és nagymértékben hozzájárul az izomfeszülések lazításához.

A masszázs az egész szervezetre hat, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kiválasztást, áthangolja az akaratunktól független, vegetatív idegrendszer működését. Különböző jellegű svéd masszázskezelések által a szervezet aktivizálható, felfrissíthető, vagy ellenkezőleg, teljesen ellazítható, relaxálható; gondolataink, lelkünk pedig kellemesen áthangolható.


Részmasszázsok:masszőzök

- Hátmasszázs
- Nyak-vállövi masszázs
- Karmasszázs
- Lábmasszázs
- Arcmasszázs
- Mellkasmasszázs
- Hasmasszázs

Mire jó ez a masszázsforma?

- Stresszoldásra, lazításra
- Görcsoldásra
- Fájdalomcsillapításra
- A bőr, a keringés, a nyirokrendszer állapotának javítására
- Általános közérzetjavításra
- Krónikus fáradtság ellen
- A teljesítőképesség fokozására, az izmok állapotának javítására
- Baleset, műtét utáni rehabilitációra
- A mozgásbeszűkülések kezelésére
- Egyes fejfájások kezelésére
- Pszichoszomatikus eredetű panaszok (görcsök, emésztési problémák) kezelésére
- Krónikus gyulladásokra
- Ortopédiai megbetegedések kezelésére (pl. lúdtalp, discopathiák, csípőficam)
- Reumatológiai megbetegedések kezelésére (pl. PHS, Bechterew-kór, lumbágó, isiász, arthrosisok)
- Belgyógyászati megbetegedések kezelésére (pl. székrekedés, tüdőgyulladás, keringési zavarok)
- Ideggyógyászati megbetegedések rehabilitációjára (pl. stroke utáni állapot, paresis, trigeminus neuralgia)
- Végtagödéma kezelésére
- Betegségek, állapotromlás megelőzésére (pl. tartósan fekvő betegnél a tüdőgyulladás és az izomsorvadás megelőzésére, vagy gipszelt végtagnál a gipsz alatti izmok sorvadása ellen a konszenzuális hatás révén.

Talpmasszázs

A talpmasszázs mint gyógyulást segítő terápia, ma már az orvoslásban is elfogadott. A talpmasszázs nem egyenlő a lábmasszázzsal!

A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra is alkalmas. Célja: az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is.

A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.

A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén keresendők. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

masszőrök

A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

A frissítő talpmasszázst egészséges embereken végzik, a gyógyulást segítő talpmasszázst (reflexológia) beteg embereken.

Munkahelyi masszázs


Napjainkra minden jól működő, hatékony vállalat számára fontossá vált a munkahelyi egészségmegőrzés. Minden munkáltató célja, hogy egészséges, kreatív, önállóan dolgozni tudó munkatársak vegyék körül. Az irodai mobil masszázs vagy munkahelyi masszázs a leghatékonyabb módja, hogy munkatársai mindig frissen, kipihenten dolgozzanak.

A masszírozáshoz használt speciális szék kényelmes helyzetben teszi hozzáférhetővé az irodai munka során leginkább megterhelt testrészeket. A szék kialakítása tehermentesíti a nyaki, háti és ágyéki gerincszakaszt, ami segít a tökéletes ellazulásban.

Az általunk végzett irodai masszázs:

masszőr budapest - Oldja az ülőmunkából, illetve egyoldalú terhelésből eredő izom és ízületi feszültségeket, amelyek elsősorban a hát felső részén, a vállakon és a nyakon jelentkeznek.

- Feloldja a monotóniát, pihentet, nyugtat, felfrissít.

- Növeli a dolgozók teljesítmény és koncentrációs képességét.

- Diszkrét, nem tolakodó, ruhában történik, olaj és krémek használata nélkül.

- Hatékony a stressz ellen.

- Nem igényel előkészületet.

- Helyigénye minimális.

- Pozitív hatása azonnali.

- 20 percet vesz igénybe.

Hirdetőknek

Ha azt szeretné, hogy az Ön hirdetése is megjelenjen az oldalon, írjon az info@svedmasszazs.com e-mail címre.
A hirdetése megjelenhet továbbá a www.svedmasszazs.com valamint a www.erotikus-masszazs.com oldalakon is.

Masszőzök

jazmin masszőz
Eszo-Jázmin
(XIV. ker)
06-70-643-7775
FOTÓGARANCIA
Masszőz
Laura masszázs
Budapest
(XIII. ker)
Masszőr
Asha
06-20-492-8161
info@asha.hu
www.asha.hu

www.PirosZona.hu
folyékony szappan

Kiemelt partnereink:A legjobb svédmasszázs témájú weboldal a neten. Erotikus masszázs hirdető portál. csillag születik 2011 További linkek